![]() |
Raciborskie klasycznie warzone
Jasny lager, który swoją wyjątkowość zawdzięcza tradycyjnej metodzie warzenia. Piwo Raciborskie powstaje z naturalnych składników, fermentuje w otwartych kadziach i leżakuje w tankach w niskiej temperaturze. W trakcie leżakowania piwo nabiera swoich walorów smakowych oraz w sposób naturalny nasyca się dwutlenkiem węgla. Skład: Woda, słód jęczmienny, chmiel goryczkowy i aromatyczny. |
![]() |
Raciborskie Rżnięte
Piwo powstające przez wymieszanie piwa jasnego z ciemnym w stosunku 1 do 1. Dzięki temu otrzymujemy połączenie cech typowych dla piw jasnych czyli nut jasnego słodu i chmielowej goryczki z ciemnymi nutami typowymi dla piw o ciemniejszej barwie. Znajdziemy tu karmel, toffi i zapach palonego słodu. Skład: Woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, chmiel goryczkowy i aromatyczny.
|
![]() |
Raciborski Pils
Piwo dolnej fermentacji, warzone według oryginalnej receptury z przełomu XIX i XX wieku, sporządzonej przez mistrza Kauffmana – piwowara Browaru Zamkowego w Raciborzu. Zacierane metodą dekokcyjną. Piwo mocno goryczkowe i bogate w aromaty dzięki użyciu wysokiej jakości chmieli. Skład: Woda, słód jęczmienny, chmiel goryczkowy i aromatyczny.
|
![]() |
Raciborskie Miodowe
Jest to wyjątkowe klasyczne piwo dolnej fermentacji do którego dodano naturalny miód pochodzący z rodzinnej pasieki położonej w województwie opolskim. Piwo miodowe charakteryzuje wyjątkowy balans pomiędzy miodową słodyczą oraz chmielową goryczką. Skład: Woda, słód jęczmienny, miód naturalny, chmiel goryczkowy i aromatyczny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |