Partnerzy i Sponsorzy

Browar Witnica

Browar Witnica istnieje nieprzerwanie w tym samym miejscu od 1848 roku.

Jako jedyny w regionie producent piwa kontynuujemy tradycje piwowarskie i warzymy piwo zgodnie ze sztuką, stosując tradycyjne receptury i na bazie naturalnych składników.

Jakość naszych wyrobów doceniają nie tylko konsumenci, ale także liczne grona jurorskie na konkursach piwnych w Polsce i za granicą, gdzie piwa marki Lubuskie zdobywają liczne nagrody i medale.

Należymy do Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich, które zrzesza tylko browary regionalne przestrzegające Kodeksu Dobrego Piwa.

Piwa z naszego browaru wpisane są na Listę Produktów Tradycyjnych, prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Gama naszych wyrobów jest na tyle szeroka, że z pewnością każdy znajdzie piwo, w którym się rozsmakuje, a nawet być może pokocha.

Zachęcamy do degustacji i niewątpliwie przyjemnego zajęcia, jakim jest odkrywanie rozkoszy Smaków Lubuskiego!

Wszystkich, którzy chcą poczuć klimat naszego Browaru oraz poznać tajemnicę warzenia piwa, zapraszamy do wizyty w Browarze Witnica i Lubuskim Muzeum Browarnictwa.

Program zwiedzania obejmuje prezentację linii technologicznej (warzelnia, fermentowania, leżakownia, filtracja, pasteryzacja,

rozlewnia) oraz degustację Piw Lubuskich.

Szczegóły na stronie www.muzeum-witnica.pl

LUBUSKIE JASNE (alk. 6,1%, przydatność do spożycia 12 tygodni)

Piwo jasne, naturalne, niepasteryzowane. Warzone metodami tradycyjnymi, dzięki czemu zachowuje nienaruszony zasób witamin i mikroelementów, wywodzących się ze słodu i chmielu.

WITNICKI PORTER (alk. 8,5%, przydatność do spożycia 36 tygodni)

Piwo w stylu porter bałtycki to duma i tajemnica piwowarów Browaru Witnica. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza długiemu leżakowaniu i wysokiemu poziomowi ekstraktów. Warzony ze słodów karmelowych, słodu jasnego, chmielu i wody.

Jest to produkt regionalny, wielokrotnie nagradzany.

LUBUSKIE IPA (alk. 5,6%, przydatność do spożycia 16 tygodni)

Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane. Do jego uwarzenia użyliśmy amerykańskich chmieli, które sprawiają, że wyczuwalne są nuty cytrusowe, korzenne, kwiatowe, a goryczka jest bardzo wyrazista. Dzięki takiej kompozycji zachwyca swoim smakiem i zapachem.

LUBUSKIE WIŚNIOWE (alk. 4,2%, przydatność do spożycia 12 tygodni).

Piwo na bazie naturalnego soku wiśniowego, dodanego na wczesnym etapie produkcji, co pozwoliło uzyskać idealne połączenie smaku owoców z delikatną goryczką świeżego chmielu.

LUBUSKIE BEZALKOHOLOWE MANGO (alk. <0,5%, przydatność do spożycia 16 tygodni)

Bezalkoholowe piwo będące przepyszną kompozycją słodkiego, soczystego owocu Mango z lekko goryczkowym piwem Lubuskim. Doskonale sprawdzi się w upalne, letnie dni.

Szczegóły
Sponsor: Browary