Raciborskie klasycznie warzone
Jasny lager, który swoją wyjątkowość zawdzięcza tradycyjnej metodzie warzenia. Piwo Raciborskie powstaje z naturalnych składników, fermentuje w otwartych kadziach i leżakuje w tankach w niskiej temperaturze. W trakcie leżakowania piwo nabiera swoich walorów smakowych oraz w sposób naturalny nasyca się dwutlenkiem węgla. Skład: Woda, słód jęczmienny, chmiel goryczkowy i aromatyczny. |
|
Raciborskie Rżnięte
Piwo powstające przez wymieszanie piwa jasnego z ciemnym w stosunku 1 do 1. Dzięki temu otrzymujemy połączenie cech typowych dla piw jasnych czyli nut jasnego słodu i chmielowej goryczki z ciemnymi nutami typowymi dla piw o ciemniejszej barwie. Znajdziemy tu karmel, toffi i zapach palonego słodu. Skład: Woda, słody jęczmienne jasne i ciemne, chmiel goryczkowy i aromatyczny.
|
|
Raciborski Pils
Piwo dolnej fermentacji, warzone według oryginalnej receptury z przełomu XIX i XX wieku, sporządzonej przez mistrza Kauffmana ? piwowara Browaru Zamkowego w Raciborzu. Zacierane metodą dekokcyjną. Piwo mocno goryczkowe i bogate w aromaty dzięki użyciu wysokiej jakości chmieli. Skład: Woda, słód jęczmienny, chmiel goryczkowy i aromatyczny.
|
|
Raciborskie Miodowe
Jest to wyjątkowe klasyczne piwo dolnej fermentacji do którego dodano naturalny miód pochodzący z rodzinnej pasieki położonej w województwie opolskim. Piwo miodowe charakteryzuje wyjątkowy balans pomiędzy miodową słodyczą oraz chmielową goryczką. Skład: Woda, słód jęczmienny, miód naturalny, chmiel goryczkowy i aromatyczny.
|
|
Raciborskie Ciemne
Ciemne piwo dolnej fermentacji, którego złożony, bogaty smak to zasługa specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki słodów jasnych, karmelowych, opiekanych i palonych. Za „ciało” Racioborskiego Ciemnego odpowiadają słody jasne, karmelowa słodycz i pełnia to zasługa słodów opiekanych i karmelowych. Natomiast barwa i czekoladowo-kawowa nuta Ciemnego pochodzi od słodów palonych. Wszystko to czyni z Ciemnego piwo pijalne, doskonałe do towarzyszenia spotkaniom towarzyskim, a jednocześnie niebalnalne…
|
|
Raciborskie American Wheat Lager
Raciborskie American Wheat to synergiczne połączenie piwowarskiej tradycji oraz piw kojarzonych z piwną rewolucją. Zastosowanie drożdży dolnej fermentacji (lager) pozwala uzyskać piwo o czystym, słodowym aromacie i wysokiej pijalności. Wykorzystane słody pszeniczne (Wheat) nadają piwu słomkowo-złotą barwę, obfitą pianę, dobre odfermentowanie i rześki-wytrawne smak. Natomiast amerykańskie chmiele zastosowane w tym piwie (American) nadają mu nowoczesnych aromatów owoców tropikalnych oraz stonowanej goryczki kojarzącej się z aromatem igliwia.
|