O słodką stronę IO2024 tradycyjnie zadba Cukiernia Magosz!

Cukiernia Magosz to tradycyjny smak domowych wypieków oparty na śląskich recepturach pielęgnowany w rodzinnej firmie prowadzonej od 1994 roku, która przyciąga zapachem i wyjątkowo bogatym wyborem słodkości. Swoim klientom oferuje m. in. Kołocz Śląski, który według starych śląskich tradycji zawsze podawany był i nadal jest na uroczystościach rodzinnych  i posiada świadectwo jakości jakim jest Chronione Oznaczenie Geograficzne. Obok tradycyjnych wypieków drożdżowych równie ważne miejsce w cukierni zajmują wszelkiego rodzaju kruche ciasta, ciasteczka, torty, serniki, desery i znajdujące się na Liście Produktów Tradycyjnych Kraple (pączki), anyżki, krajanki, kakałówka oraz ajerlikier. Wszystkie te wyroby przyciągają swoim smakiem, zapachem i wyjątkowym wykonaniem. Z biegiem czasu właściciele poszerzyli swoją ofertę o domowe dżemy, likiery oraz manufakturę czekolad. Cukiernia Magosz może pochwalić się wieloma nagrodami i wyróżnieniami, m.in. Opolską Marką, tytułem mistrza AgroLigi czy laureatem konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Wyroby Cukierni Magosz na co dzień można kupić w kilku lokalizacjach na terenie całej Opolszczyzny, m.in. w Krapkowicach, Głogówku, Opolu, Zdzieszowicach i Gogolinie.